Τι είναι τα νήματα PDO;

Τα νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και ανυψώνει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει χωρίς επέμβαση. Τα νήματα PDO είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα 100% βιο-απορροφήσιμα που υδρολύονται σε CO2 και H2O. Χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα, δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων μέσα στο δέρμα, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε και να ανορθώσουμε τους ιστούς του προσώπου και του σώματος, με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Παράλληλα, με τον ερεθισμό του δέρματος από την εφαρμογή της βελόνας παράγεται κολλαγόνο, το οποίο παρατείνει τα αποτελέσματα της θεραπείας. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting, αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση. Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και παράγονται μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

Η ευκολία στην εφαρμογή, η ασφάλεια, το φυσικό αποτέλεσμα και η χαμηλή σχετικά τιμή καθιστούν το ελάχιστα επεμβατικό ενέσιμο lifting με νήματα PDO πολύ διαδεδομένο και δημοφιλές, ενώ συνδυάζεται άριστα και με άλλες θεραπείες στο πρόσωπο. Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται από εξειδικευμένο δερματολόγο.

Ενδείξεις για νήματα PDO

 • Μετά την ηλικία των 30 ετών.
 • Μετά από απότομη απώλεια βάρους.
 • Μετά από εγκυμοσύνη.
 • Σε περιπτώσεις χαλάρωσης.
 • Σε λεπτό γονιδιακά δέρμα (διάφανο).

Περιοχές εφαρμογής στο σώμα

 • Στα μπράτσα για βελτίωση της χαλάρωσης.
 • Στη κοιλιακή χώρα για στήριξη και χαλάρωση.
 • Στους γλουτούς για ανόρθωση και σύσφιγξη.
 • Στο εσωτερικό μηρών για σύσφιγξη

Περιοχές εφαρμογής σε πρόσωπο και λαιμό

 • Οβάλ προσώπου
 • Πόδι Χήνας
 • Ρυτίδες κάτω από το μάτι
 • Παρειές προσώπου (μάγουλα)
 • Γραμμή Γνάθου
 • Λαιμός
 • Μέτωπο
 • Μεσόφρυο

Νήματα PDO: Διάρκεια θεραπείας – αποτελέσματος

Η θεραπεία διαρκεί από 30-45 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Τα νήματα δεν είναι ορατά και τις περισσότερες φορές μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας άμεσα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων (βλέπουμε άμεσα το 20-30% του τελικού αποτελέσματος) και βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται στους 3 μήνες. Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 έως 8 μηνών, οπότε και απορροφώνται πλήρως. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε και, για το λόγο αυτό, τα ορατά αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν περισσότερο.

Πλεονέκτημα των νέων απορροφούμενων νημάτων έναντι των παλαιών μη-απορροφήσιμων

Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν μακροχρόνιες αντιδράσεις στο δέρμα, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερης τεχνολογίας μη απορροφήσιμων νημάτων. Επίσης, το γεγονός ότι απορροφώνται και δημιουργούν μόνο κολλαγόνο στην περιοχή που τοποθετούνται, σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά θέλουμε.

Επίσης, είναι μέθοδος κατευθυνόμενης κολλαγονογέννησης με σαφή αποτελέσματα lift.

Συνδυασμοί με άλλες θεραπείες

Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου (Μπότοξ, Υαλουρονικό οξύ, Μεσοθεραπεία κ.ά.). Αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά με την προϋπόθεση ότι δεν γίνονται στο ίδιο σημείο. Επίσης, όλες οι θεραπείες που ενισχύουν το κολλαγόνο όπως Laser, peeling, RF, LPG κ.ά. μπορούν να συνδυαστούν και να βοηθήσουν για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ιδανικό συνδυασμό αποτελεί η εφαρμογή Laser και ραδιοσυχνοτήτων (RF) πάνω στην περιοχή της θεραπείας. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Οδηγίες

Συνιστάται αποφυγή λήψης αλκοόλ, μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών, ασπιρίνης και των υπόλοιπων αντιπηκτικών, 3 ημέρες πριν και 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Στους ασθενείς συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη μάσηση, τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Κρέμα προσώπου μπορεί να εφαρμόζεται με ήπιες κινήσεις.

Συστήνεται αποφυγή άσκησης για 7 ημέρες, ενώ σε περίπτωση ενασχόλησης με αθλήματα που έχουν μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού στο πρόσωπο, η περίοδος συνιστώμενης αποχής αυξάνεται σε 6 εβδομάδες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Κατά την εφαρμογή, επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση, μπορεί να υπάρχουν εκχυμώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένα ήπιο οίδημα, το οποίο υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση.

Αντενδείκνυται σε άτομα με διαταραχές στην πήξη αίματος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ SKINCEUTICALS