ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ Ή ΜΠΟΤΟΞ

Τι είναι η βοτουλινική τοξίνη?

Είναι η τοξίνη Botulinum που αποτελείται από σύμπλεγμα πρωτεινών, που παράγονται από το βακτηρίδιο, κλωστηρίδιο Botulinum. Η τοξίνη Botulinum είναι ένα βιολογικό παρασκεύασμα εργαστηριακής δημιουργίας, εγχύνετε σε συγκεκριμένους μύες και δρα στην εκούσια σύσπαση αυτών. Η μυική δραστηριότητα ελαττώνεται, ο μυικός σπασμός εξασθενίζει χωρίς να δημιουργείται παράλυση.

Πότε και πως ανακαλύφθηκε?
Η ανακάλυψη του φαρμάκου έγινε στα τέλη του 1960, όπου οι Allan B. Scott, MD από την Smith-Kettlewell και το Ερευνητικό Ίδρυμα Όρασης και ο Edward J. Schartz, Phd, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Μικροβιολογίας και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Winsconsin, έκαναν έρευνες για συγκεκριμένες τοξίνες για τη θεραπεία του στραβισμού. H βοτουλινική τοξίνη ( Botulinum τύπου Α ) χρησιμοποιείται από το 1980 για το στραβισμό, το βλεφαρόσπασμο, την ημιπάρεση προσώπου, το ραιβόκρανο, την ημικρανία, την κεφαλαλγία τάσης κ.α. Το 1989 πήρε επίσημη έγκριση από το FDA ( Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων Αμερικής ) για όλες τις παραπάνω παθήσεις. Επίσης το FDA έχει δώσει έγκριση για τη χρήση του φαρμάκου για αισθητικούς λόγους, για τη θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου όπως και για την υπεριδρωσία μασχαλών, παλαμών και πελμάτων για την οποία έχει έγκριση και από τον ΕΟΦ.

Πως εφαρμόζεται το η βοτουλινική τοξίνη?

Γίνονται εγχύσεις του φαρμάκου με πολύ ψιλή βελόνα στη περιοχή του μετώπου, του μεσοφρύου και περιοφθαλμικά οι οποίες είναι ανώδυνες. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από 7 - 15 ημέρες και διαρκούν 3 - 6 μήνες. Μετά από 3 - 4 συνεδρίες τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο.

Τι θεραπεύει η βοτουλινική τοξίνη στην Αισθητική Δερματολογία?
Η βοτουλινική τοξίνη θεραπεύει τις ρυτίδες έκφρασης και στη περίπτωση των μόνιμων ρυτίδων οδηγεί στη σταδιακή λείανση αυτών. Το πλεονέκτημα του δεν είναι μόνο η θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου αλλά και η δυνατότητα που δίνεται στο δέρμα να αναπλάθεται και να ανανεώνεται χωρίς την καταστροφική δράση της μυικής σύσπασης.

Είναι ασφαλής?
Το ιστορικό 20 ετών της χρήσης βοτουλινικής τοξίνης, σε πολλαπλάσια ποσότητα από ότι χορηγείται στην Αισθητική Δερματολογία, σε πολλές ειδικότητες της ιατρικής, δίνει εγγυήσεις για το ασφαλές προφίλ του φαρμάκου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που ανταποκρίνονται πολύ καλά στο φάρμακο μπορούν να κάνουν χρήση του για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς παρενέργειες. Μετά την εφαρμογή μπορούν όλοι να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
η Ανάπλαση Προσώπου είναι η Νο 1 θεραπεία σε όλο τον κόσμο που συνδυάζει άριστο αποτέλεσμα χωρίς παρενέργεις, αναστρέψιμο, μικρό χρόνο εφαρμογής και χαμηλό κόστος. Είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις ρυτίδες έκφρασης!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ SKINCEUTICALS

-          TRIPLE LIPID 2:4:2, CE FERULIC, AGE EYE COMPLEX, ULTRA FACIAL DEFENSE SPF 50+, AGE INTERRUPTER RESVERATROL BE, SOOTHING CLEANSER, ANTIOXIDANT LIP REPAIR, GLYCOLIC RENEW CLEANSER

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline