Cart

PRP Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία Platelet Rich Plasma (PRP) αποτελεί θεραπεία, που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες ( φωτ.1 ), που περιέχονται στα αιμοπετάλια με σκοπό την ανάπλαση, την αναγέννηση και την αντιγήρανση της επιδερμίδας. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που περιέχονται στα αιμοπετάλια τα οποία δρουν ως μεταφορείς τους στις περιοχές όπου κάποιος ιστός έχει υποστεί βλάβη με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων και την διαφοροποιήσης τους σε άλλους κυτταρικούς τύπους πχ τριχοθηλάκια. Οι αυξητικοί παράγοντες εγχύονται κάτω από την επιδερμίδα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Έτσι ενισχύεται η δράση των αιμοπεταλίων, περισσότερα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούνται με αποτέλεσμα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών. Το PRP είναι πλάσμα που περιέχει πάνω από 300-350,000 αιμοπετάλια/ml.

Κατά την PRP μεσοθεραπεία, λαμβάνουμε 10-20ml αίματος από τον ασθενή και το φυγοκεντρούμε. Στη συνέχεια αναρροφούμε το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα και το ενίουμε στα σημεία όπου απαιτείται ανάπλαση και επανόρθωση.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η μέθοδος PRP;

Στην αναδόμηση της επιδερμίδας: Η έγχυση του πλάσματος στο πρόσωπο προκαλεί τη διέγερση των ιστών και τη δημιουργία νέου κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του δέρματος, την μείωση των ρυτίδων και των διεσταλμένων πόρων και τη σύσφιξη της επιδερμίδας ( φωτ. 4 ).

Στην ενυδάτωση της επιδερμίδας: Η μεσοθεραπεία PRP διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν υαλουρονικό οξύ, προκαλώντας αύξηση της υγρασίας της επιδερμίδας ( φωτ. 2).

Στις ουλές ακμής: Οι αναπλαστικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων βελτιώνουν τις ουλές της ακμής, κάνοντας το δέρμα πιο λείο και απαλό.

Στην εξάλειψη των δυσχρωμιών: Η μεσοθεραπεία PRP διεγείρει τα μελανινοκύτταρα ώστε να παράγουν μελανίνη ομοιόμορφα. Έτσι το δέρμα παύει να έχει κηλίδες και δυσχρωμίες.

Στην εξάλειψη των ραγάδων: Οι αναπλαστικές ιδιότητες της μεσοθεραπείας PRP είναι χρήσιμες για την αντιμετώπιση των ραγάδων.

Είναι ασφαλής η θεραπεία PRP;

Η μεσοθεραπεία PRP είναι αυτόλογη θεραπεία, καθώς χρησιμοποιεί συστατικά του ίδιου του οργανισμού και επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης. Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια στην ορθοπεδική, στη νευροχειρουργική, στη στοματολογία, στη πλαστική και κοσμετική ιατρική, στη φυσιατρική με πολύ καλά αποτελέσματα ιδίως στην επούλωση τραυμάτων, εγκαυμάτων & χειρουργικών τομών κ.α. Επίσης εφαρμόζεται και ως θεραπεία της τριχοροής καθώς και ενισχυτικά στη μεταμόσχευση μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, στο πρόσωπο ( φωτ.3 ), στο άνω και κάτω βλέφαρο ( φωτ.5 ), στους μαύρους κύκλους, στο λαιμό , στο ντεκολτέ ( φωτ.6 ), στα χέρια, στους γλουτούς, στο στήθος, στο τριχωτό της κεφαλής για τη θεραπεία της αλωπεκίας και της τριχοροής ( φωτ. 7 )κ.α.

Πόσες μεσοθεραπείες PRP απαιτούνται και ποια είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων;

Οι συνεδρίες που εφαρμόζονται είναι συνήθως από 3 έως 6, ανά 15-30 ημέρες Τα αποτελέσματα διαρκούν 6 μήνες έως ένα χρόνο. .Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες τις κάθε επιδερμίδας.

Σε ποιες περιπτώσεις τριχοροής εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία PRP;

Η μεσοθεραπεία PRP εφαρμόζεται σε άνδρες & γυναίκες στην αντιμετώπιση:

  • Της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας Ανδρικού και Γυναικείου Τύπου
  • Για την ενίσχυση του αποτελέσματος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών
  • Της Γυροειδούς Αλωπεκίας
  • Της τριχοροής διαφόρων αιτιολογιών
  • Για την πρόληψη της τριχοροής

Η μέθοδος εφαρμόζεται με μικροενέσεις στη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής και οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 15-30 ημέρες για 3-4 μήνες ανάλογα με την πάθηση του ασθενούς.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη μέθοδο PRP;

Αποκλείονται οι αλκοολικοί, οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών καθώς και οι ασθενείς που πάσχουν από κάποιες βαριές αιματολογικές παθήσεις, αλλά αυτό είναι απόφαση του θεράποντα Δερματολόγου.

Η μεσοθεραπεία Platelet Rich Plasma ( PRP) αποτελεί ασφαλή και φυσική μέθοδος ανάπλασης της επιδερμίδας και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους αντιγήρανσης όπως Botox, Υαλουρονοκό οξύ, Fractional laser, RF, LPG, χημικά peeling και peeling μικροκρυστράλλων με άριστα αποτελέσματα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι stars του Hollywood αποκαλούν την PRP (Platelet Rich Plasma) Μεσοθεραπεία, «The vampire facelift»!

Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline