Cart

LIFTING ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ PDO

Τι είναι το ενέσιμο lifting με νήματα PDO ή Tight Thread Lift ?

Το Tight Thread lift με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και ανυψώνει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει χωρίς επέμβαση. Τα PDO Lifting Threads είναι νήματα. Τα νήματα PDO είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα 100% βιο-απορροφήσιμα που υδρολύονται σε CO2 και H2O.Χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα, δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων, μέσα στο δέρμα έτσι ώστε να υποστηρίξουμε και να ανορθώσουμε τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Παράλληλα με τον ερεθισμό του δέρματος από την εφαρμογή της βελόνας παράγεται κολλαγόνο το οποίο παρατείνει τα αποτελέσματα της θεραπείας ως και 2 χρόνια. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και παράγονται μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

Ενδείξεις lifting με νήματα PDO

-Μετά την ηλικία των 30 ετών. 
-Μετά από απότομη απώλεια βάρους. 
-Μετά από εγκυμοσύνη. 
-Σε περιπτώσεις χαλάρωσης. 
-Σε λεπτό γονιδιακά δέρμα (διάφανο). 

Περιοχές εφαρμογής στο σώμα

-Στα μπράτσα για βελτίωση της χαλάρωσης. 
-Στη κοιλιακή χώρα για στήριξη και χαλάρωση. 
-Στους γλουτούς για ανόρθωση και σύσφιξη. 
-Στο εσωτερικό μηρών για σύσφιξη 

Περιοχές εφαρμογής σε πρόσωπο και λαιμό

Οβάλ προσώπου 
Πόδι Χήνας 
Ρυτίδες κάτω από το μάτι 
Παρειές προσώπου (μάγουλα) 
Γραμμή Γνάθου 
Λαιμός 
Μέτωπο 
Μεσόφρυο 

Διάρκεια θεραπείας - αποτελέσματος

Η θεραπεία διαρκεί από 30-45 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Τα νήματα δεν είναι ορατά και τις περισσότερες φορές μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας άμεσα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων (βλέπουμε άμεσα το 20-30% του τελικού αποτελέσματος) και βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται στους 3 μήνες. Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 έως 8 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε και για το λόγο αυτό τα ορατά αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως και δεκαέξι μήνες.

Πλεονέκτημα των νέων απορροφούμενων νημάτων έναντι των παλαιών μη-απορροφήσιμων

Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν μακροχρόνιες αντιδράσεις στο δέρμα, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερης τεχνολογίας μη απορροφήσιμων νημάτων. Επίσης το γεγονός ότι απορροφούνται και δημιουργούν μόνο κολλαγόνο στην περιοχή που τοποθετούνται, σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά θέλουμε. Επίσης είναι η μόνη μέθοδος κατευθυνόμενης κολλαγονογέννησης με σαφή αποτελέσματα lift.

Συνδυασμοί με άλλες θεραπείες

Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου (Botox, Υαλουρονικό οξύ, Μεσοθεραπεία).Αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά με την προϋπόθεση ότι δεν γίνονται στο ίδιο σημείο. Για την εφαρμογή άλλων ενέσιμων θεραπειών θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα δεκαήμερο για Botox ή ένας μήνας για Υαλουρονικό οξύ. Τα νήματα προσφέρουν λύση στην χαλάρωση και πτώση του δέρματος στη γραμμή της γνάθου, περιοχή όπου το Botox ή το Υαλουρονικό οξύ δίνουν πολύ φτωχά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για την χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού, όπου πάλι το Botox και το Υαλουρονικό οξύ βοηθούν ελάχιστα. Επιπλέον όταν τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το «πόδι της χήνας» ( περιοχές εφαρμογής Botox ) τα αποτελέσματα του Botox ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά. Επίσης όλες οι θεραπείες που ενισχύουν το κολλαγόνο όπως Laser, peeling,RF, LPG, κ.α. μπορούν να συνδυαστούν και να βοηθήσουν για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Ιδανικό συνδυασμό αποτελεί η εφαρμογή Laser και ραδιοσυχνοτήτων ( RF) πάνω στην περιοχή της θεραπείας. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Οδηγίες

Συνιστάται αποφυγή λήψης αλκοόλ, μη στεροειδών αντιφλερμονωδών, ασπιρίνης και των υπόλοιπων αντιπηκτικών, 3 ημέρες πριν και 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Στους ασθενείς συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη μάσηση τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Κρέμα προσώπου μπορεί να εφαρμόζεται με ήπιες κινήσεις. Συστήνεται αποφυγή άσκησης για 7 ημέρες ,ενώ σε περίπτωση ενασχόλησης με αθλήματα που έχουν μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού στο πρόσωπο, η περίοδος συνιστώμενης αποχής αυξάνεται σε 6 εβδομάδες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Κατά την εφαρμογή, επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση μπορεί να υπάρχουν εκχυμώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένα ήπιο οίδημα το οποίο υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται ανάλογα την περίπτωση. Αντενδείκνυται σε άτομα με διαταραχές στην πήξη αίματος.

Η ευκολία στην εφαρμογή, η ασφάλεια, το φυσικό αποτέλεσμα και η χαμηλή σχετικά τιμή καθιστούν το ελάχιστα επεμβατικό ενέσιμο lifting με νήματα PDO πολύ διαδεδομένο και δημοφιλές, ενώ συνδυάζεται άριστα και με άλλες θεραπείες στο πρόσωπο όπως τις ραδιοσυχνότητες, το LPG, το Botox, τα εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος, τη μεσοθεραπεία και άλλες εφαρμογές Laser.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται από εξιδεικευμένο δερματολόγο.

Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline